ΙΓΜΕ: διευκρινήσεις για δημοσιευθέντα στοιχεία

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Το τελευταίο διάστημα σε πολλά δημοσιεύματα του ημερήσιου και εβδομαδιαίου τύπου αναφέρονται λανθασμένα, βασικά στοιχεία που αφορούν το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)», αναφέρει το Ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του.

«Ως εκ τούτου είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε πως ο αριθμός των εργαζομένων στο Ινστιτούτο μέχρι σήμερα 22/06/2011, ανέρχεται σε 398 άτομα. Επίσης, συχνά αναφέρεται ότι ο ετήσιος προυπολογισμός του ΙΓΜΕ είναι 29.070.000, στην πραγματικότητα όμως η κρατική επιχορήγηση είναι 23.197.800 ετησίως» , συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Επιπλέον, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί πως το ΙΓΜΕ έχει υποβάλλει από τις 31/5/2011 όλα τα απαραίτητα οικονομικά και λειτουργικά στοιχεία που το αφορούν, στο πλαίσιο της δημιουργίας μητρώου Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης. Η αρχή της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών επιβάλλει την δημοσίευση των πραγματικών δεδομένων, ώστε να αποφευχθεί η αναπαραγωγή λανθασμένων στοιχείων και συνεπώς η δημιουργία παρανοήσεων.

Όλα τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τις ερευνητικές και οικονομικές δραστηριότητες του ΙΓΜΕ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.igme.gr και είναι διαθέσιμα στο κοινό», καταλήγει η ανακοίνωση.

econews, ΙΓΜΕ

 

Σχόλια