Κρήτη: Σεμινάρια για αστυνομικούς από φιλοζωϊκά σωματεία

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ξεκίνησαν τα σεμινάρια στις Σχολές Αστυνομικών της χώρας, αρχής γενομένης από τη Σχολή Ρεθύμνου.

Τα σεμινάρια αυτά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, γίνονται από εξειδικευμένα στελέχη των ως άνω φορέων μετά από άδεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος είναι οι νέοι αστυνομικοί να ενημερωθούν γύρω από την υπάρχουσα νομοθεσία στη χώρα μας για τα ζώα, τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της Αστυνομίας στα εγκλήματα κατά των ζώων, να αναλυθούν οι έννοιες της παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης των ζώων, η υποχρέωση των αστυνομικών οργάνων να δρουν αυτεπάγγελτα αμέσως μετά την ενημέρωσή τους με οιονδήποτε τρόπο  για αδίκημα κατά ζώου.

Επίσης θα τονιστεί η αναγκαιότητα συνεργασίας τους με τα φιλοζωικά σωματεία και γενικά με τον κάθε πολίτη, ο οποίος καταγγέλλει θανάτωση ή κακοποίηση ζώου, να καταδειχτεί ο  σημαντικός ρόλος που παίζει η έρευνά τους στην εξιχνίαση του δράστη και κυρίως όταν αυτός είναι κατ’ αρχήν άγνωστος και τέλος πόσο μεγάλη συνάρτηση έχει η παιδική βία ενάντια στα ζώα σε μια σειρά εγκλημάτων στην ενήλικη ζωή του δράστη.

 

 

Πηγή Χανιώτικα Νέα

 

econews

Σχόλια