Συνάντηση Δαμανάκη με τους Οικολόγους Πράσινους

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Επίτροπος, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, συναντήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με αντιπροσωπεία του Κόμματος των Οικολόγων-Πρασίνων, αποτελούμενη από τον κ. Νίκο Χρυσόγελο, Στέλεχος των Οικολόγων-Πράσινων και Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Αιγαίου και τους κκ. Κώστα Διάκο, Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και Βάντα Λαλιώτου, Ιχθυολόγο, Υπεύθυνη για την Πολιτική Αλιείας του Κόμματος.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τους Οικολόγους-Πράσινους για την εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης ενόψει της κατάθεσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, με στόχο την εξασφάλιση της προστασίας των οικοσυστημάτων των θαλασσών και την αειφόρο αλιεία.

Επίσης, η κυρία Δαμανάκη έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας την ανάγκη για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Μεσογειακού Κανονισμού και ζήτησε από τους Οικολόγους-Πράσινους τη συμβολή τους ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως προς την συμμόρφωσή της με αυτές της διατάξεις που και η ίδια έχει εγκρίνει.

econews

Σχόλια