Κομποστοποίηση: πρωτοποριακό πρόγραμμα στη Λάρισα

1
567

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη διαχείριση οικιακών απορριμμάτων ξεκινά στη Λάρισα, στο πλαίσιο πειραματικής προσπάθειας, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλων του Πηνειού».

Ειδικότερα, σήμερα παραδίδονται 50 οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης σε αντίστοιχα νοικοκυριά, τα οποία για τους επόμενους 18 μήνες θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιολογηθούν με την ολοκλήρωση του.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση οργανικά οικιακά απορρίμματα αποτελούν περίπου το 40 με 60%του συνόλου των απορριμμάτων που παράγουμε σπίτι μας. Από αυτά το 70% περίπου είναι κομποστοποιήσιμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε δια της μεθόδου αυτής να μειώσουμε το σύνολο των οικιακών απορριμμάτων μας κατά 35% περίπου.

Η κομποστοποίηση είναι μια εύκολη μέθοδος με ποικίλα οφέλη, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός της ρύπανσης του εδάφους. Παράλληλα,  συμβάλλει στην αποφυγή του ευτροφισμού των νερών, στην γονιμότητα του εδάφους και στην προστασία του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θέλω να μάθω περισσότερα για την κομποστοποίηση με σκουλίκια . Που μπορείς να προμηθευτει κανείς τέτοιους κάδους και τα σκουλίκια ?
    Χρειάζεται στο μέλλον κάποια διαδικασία ή κάτι άλλο σχετικά με τα σκουλίκια ? Πόσο χρόνο ζούν ή χρειάζεται να κάτι άλλο ?

Comments are closed.