Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: νέες τεχνικές και προοπτικές συνεργασίας

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ημερίδα με θέμα «Νερό και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- Νέες τεχνικές , ρυθμίσεις και τάσεις» διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, για την σύσφιξη των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων σε θέματα εμπορίου, έρευνας και τεχνολογίας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες διαχείρισης υδάτινων πόρων του Ισραήλ, όπως η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων και η αφαλάτωση με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν o κ. Oded Distel, Διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος Ενέργειας NEWTech, του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου του Ισραήλ, ο οποίος ανέλυσε τις νέες τεχνολογίες στην διαχείριση υδάτινων πόρων, τη χρησιμότητα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων, λυμάτων και απορριμμάτων καθώς και τη σπουδαιότητα δημιουργίας μονάδων αφαλάτωσης.

Στην ημερίδα συμμετείχε και η κ. Michal Franco, Senior Professional Advisor, Ministry of Infrastructure του Ισραήλ, η οποία ανέλυσε τις ρυθμίσεις και τις τάσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο, υπογραμμίζοντας το επενδυτικό χαρακτήρα και τη δυνατότητα νέων επιχειρηματικών συνεργασιών, μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, όπως ήδη συμβαίνει με την Ιταλία και την Ισπανία, στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ, χαιρέτησε την ημερίδα, δίνοντας έμφαση στη σημασία στενότερης συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, σε θέματα ενέργειας, ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Παΐσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνογνωσία του Ισραήλ, σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων μπορεί να αποτελέσει το ερέθισμα, ώστε να ξεκινήσουν και στην Ελλάδα προσπάθειες προς αυτόν τον τομέα.

econews

Σχόλια