Φωτοβολταϊκά: πάρκο δοκιμών πλαισίων 99kW ανακοίνωσε η IBC Solar

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ολοκλήρωση φωτοβολταϊκού πάρκου 99,425 kW σε ανοιχτή έκταση του νομού Λαρίσης από την εταιρεία Shelter ΑΒΕΕ ανακοίνωσε η IBC Solar AE, θυγατρική εταιρεία της IBC Solar AG, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα

Το συγκεκριμένο πάρκο θα χρησιμοποιείται ως πάρκο δοκιμών συμπεριφοράς πλαισίων από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Μεταλλεμπορική – Θ. Μακρής ΑΕ.

Το σύστημα υλοποιήθηκε με τέσσερις διαφορετικούς τύπους φωτοβολταϊκών πλαισίων προκειμένου να γίνει έλεγχος συμπεριφοράς διαφορετικής τεχνολογίας πλαισίων στις κλιματολογικές συνθήκες της Λάρισας. Οι τύποι πλαισίων που χρησιμοποιήθηκαν στο πάρκο δοκιμών είναι τα IBC MonoSol 190MS (μονοκρυσταλλικός τύπος πλαισίου), τα IBC PolySol 230TE (πολυκρυσταλλικός τύπος πλαισίου), τα Kaneka HB100 (υβριδικός τύπος πλαισίου) και τα Sanyo HIT-215 (υβριδικός τύπος πλαισίου).

Οι αντιστροφείς (inverters) που χρησιμοποιήθηκαν είναι τύπου αλυσίδας (string) της εταιρείας SMA. Το σύνολο του εξοπλισμού το προμήθευσε η IBC Solar AE.

econews

Σχόλια