ΔΕΗ: συνεχίζονται οι διακοπές – συμβουλές προς τους καταναλωτές

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Διακοπές ρεύματος αναμένεται να γίνουν και σήμερα από τις 12 το μεσημέρι σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η οποία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», οι διακοπές θα ξεκινήσουν νωρίτερα από τις 12 το μεσημέρι και θα είναι ωριαίες.

Το πρόγραμμα των διακοπών ρεύματος αναμένεται να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr).

Συμβουλές προς τους καταναλωτές

Για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές:

•Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή έχει ηλεκτρικό ρεύμα), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

•Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

•Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

•Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.

•Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει επίσης την έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, τονίζοντας ότι ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στο ελάχιστο δυνατό και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.

 

econews

Σχόλια