Ανακύκλωση: φιλόδοξο πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι πρώτοι μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μετά τη συμφωνία της δημοτικής αρχής με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), και από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε την έναρξη της ανακύκλωσης, ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξη των δημοτών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το επόμενο δεκαήμερο θα μοιραστούν στα νοικοκυριά του Δήμου Θεσσαλονίκης οι πλαστικές τσάντες για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για  τη σημασία της ανακύκλωσης.

Σημειώνεται ότι σε μια εβδομάδα θα τοποθετηθούν περισσότεροι από 400 μπλε κάδοι σε κεντρικά σημεία της πόλης και από τις αρχές του άλλου μήνα θα ξεκινήσει η αποκομιδή με δύο απορριμματοφόρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, εκπρόσωπος της Ανατολικής Αναπτυξιακής και της ΕΕΑΑ, στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο να τοποθετηθούν οι πρώτοι 2.000 κάδοι στην πόλη και η συλλογή να γίνεται από πέντε απορριμματοφόρα.

Παράλληλα επιδιώκεται στα 100 κιλά σκουπιδιών να μην θάβονται τα 10 κιλά έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από την ταφή των απορριμμάτων και τη μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι από τα τέλη του 2011 θα αρχίσουν να επιβάλλονται και βαρύτατα πρόστιμα σε όσους πετούν αυθαίρετα σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα ή μετακινούν τους κάδους απορριμμάτων από τις θέσεις τους.

Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα ξεκινήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με στόχο να βάλει και τα παιδιά στο «παιχνίδι» της ανακύκλωσης.

econews

Σχόλια