Τρέχουν για να σώσουν το περιβάλλον και τα άγρια ζώα

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Από τις 21 Ιουνίου 2011 και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου και ο Λουκάς Πρατίλας θα διασχίσουν τρέχοντας το Ευρωπαϊκό ορεινό μονοπάτι Ε4 στον Ελληνικό τομέα του. Οι δυο αθλητές θα ξεκινήσουν  από το βόρειο άκρο του, που είναι το μεθοριακό φυλάκιο της Νίκης στη Φλώρινα, και αφού περάσουν τον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής χώρας θα καταλήξουν στο Γύθειο της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια με καράβι θα φτάσουν στα Χανιά της Κρήτης και ξεκινώντας από το Καστέλι Κισάμου (δυτικά των Χανίων) θα διασχίσουν ολόκληρη την Κρήτη από δύση προς ανατολή και θα τερματίσουν στη Ζάκρο. Η συνολική απόσταση είναι περίπου 1.600χλμ. και η θετική υψομετρική περίπου 67.500 μέτρα. Στην δρομαία αυτή διάσχιση  οι δύο αυτοί αθλητές καθημερινά θα διανύουν κατά μέσο όρο απόσταση 60χλμ. με υψομετρική 2500μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kozani.net, σκοπός της αθλητικής αυτής πολυήμερης εκδήλωσης είναι αφενός η ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου  η συλλογή χρημάτων για το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου «Αλκυόνη» που από το 1995 που ιδρύθηκε στην Πάρο περιθάλπει όλα αυτά τα χρόνια και βοηθάει στην επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον χιλιάδες άγρια ζώα και πουλιά καθώς και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The black fish» που εδρεύει στην Ολλανδία και σκοπό έχει με ακτιβιστικές ενέργειες να προστατέψει το θαλάσσιο οικο-σύστημα της Ευρώπης και άλλων περιοχών.

econews

Σχόλια