Βέροια: εκστρατεία ενημέρωσης για τη μείωση των απορριμμάτων

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη συνδρομή και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών για να διατηρείται καθαρή η πόλη της Βέροιας ζήτησε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η δήμαρχος, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως δήλωσε η κα. Ουσουλτζόγλου, ξεκινά μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, ώστε να βοηθούν οι δημότες όσο περισσότερο μπορούν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι γίνεται προσπάθεια να συμμετέχουν στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα καθαριότητας και απορριμμάτων και οι γειτονικοί δήμοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Μεταξύ άλλων, η κ.Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στο οριστικό κλείσιμο των χωματερών και τα τσουχτερά πρόστιμα που πρόκειται να επιβάλλει από τα τέλη Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η  χώρα μας απειλείται με μεγάλα πρόστιμα που φτάνουν τις 34.000 ανά ενεργή χωματερή ημερησίως, αλλά και πρόστιμο εφάπαξ από το 2005, καθώς δεν έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για τερματισμό της λειτουργίας των ΧΑΔΑ.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε το 2005 από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τη λειτουργία 1.125 ΧΑΔΑ, ωστόσο εκείνη την περίοδο δεν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, έτσι ώστε να συμμορφωθούν οι δήμοι με την περιβαλλοντική νομοθεσία, να κλείσουν οι παράνομες χωματερές και να ξεκινήσουν σύγχρονα έργα επεξεργασίας αποβλήτων.

econews

Σχόλια