Τρίκαλα: δωρεάν τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας δηλητηριάσεων ζώων

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει τη δράση του στην περιοχή Τρικάλων, Καλαμπάκας και Πύλης στο πλαίσιο του προγράμματος « Καινοτόμες δράσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων» LIFE09 NAT/ES/000533.

Από σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου λειτουργεί δωρεάν τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι πολίτες του νομού Τρικάλων, μπορούν να καλούν δωρεάν για καταγγελίες, πληροφορίες και παροχή συμβουλών για όλα τα περιστατικά παράνομης δηλητηρίασης ζώων.

Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή (80011010101) είναι διαθέσιμη καθημερινά 10πμ – 2μμ για την παρακολούθηση των περιπτώσεων δηλητηρίασης ζώων. Οι συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ απαντούν σε οποιαδήποτε σχετική ερώτηση, παρέχουν πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες στα δηλητηριασμένα ζώα, για διαθέσιμους κτηνιάτρους   και τα κατάλληλα φάρμακα.

Η γραμμή δέχεται κλήσεις μόνο από σταθερά τηλέφωνα.

Ο στόχος είναι η άμεση βοήθεια σε δηλητηριασμένα ζώα, αλλά και η ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για συμμετοχή στο έργο έτσι ώστε η δημιουργία και λειτουργία δικτύων των Δήμων, των Κτηνοτρόφων και των Κυνηγών μέσω του προγράμματος ενάντια στα δηλητήρια να καταστεί αποτελεσματικότερη.

Ήδη ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δέχεται αγωνιώδεις εκκλήσεις βοήθειας από κτηνοτρόφους που έχουν χάσει τα σκυλιά τους από φόλες, αλλά και από κατοίκους με οικόσιτα ζώα.

Γραφείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ λειτουργεί πλέον και στο 2ο χλμ. Καλαμπάκας-Ιωαννίνων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2432078440, κ. Γιάννης Μακρής.

Φωτο Αρκτούρος

econews , ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Σχόλια