ΔΕΗ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες- κίνδυνος διακοπών ρεύματος

0
60

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχώρησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευαμ στα «Νέα», όσον αφορά τον κίνδυνο διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για άνοδο της θερμοκρασίας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περικοπές.

Ωστόσο οι διακοπές, θα είναι προγραμματισμένες και θα ανακοινώνονται εγκαίρως, σύμφωνα με τη ΔΕΗ.

Ο κ. Κ. Κουτσοδήμας, μέλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «διακοπές ρεύματος θα υπάρξουν», τονίζοντας ότι θα γίνουν εισαγωγές ρεύματος από διπλανές χώρες για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η κατάσταση με την περαιτέρω αποκρατικοποιήση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και «αυτό είναι τραγικό», τόνισε ο ίδιος.

«Θα μας χρεώσουν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, θα μας χρεώσουν και ως σαμποτέρ του τουρισμού» επισήμανε ο κ.Κουτσοδήμας.

Η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί την απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο το Σάββατο έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να υπάρξει μπλακ-άουτ. Παραδέχτηκε όμως ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση λόγω της κινητοποίησης.

 

Πηγή econews

Σχόλια