Δάσος Μορτερού: εκατοντάδες εθελοντές στην εκστρατεία καθαρισμού

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκατοντάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν το Σάββατο το πρωί, στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς και του Σκάι και καθάρισαν μεγάλη έκταση του δάσους Μορτερού στη Νέα Ερυθραία.

Εθελοντές κάθε ηλικίας ακόμη και παιδία φορώντας πλαστικά γάντια και εφοδιασμένοι με πολλές σακούλες απορριμμάτων, χωρίστηκαν σε ομάδες και «όργωσαν» στην κυριολεξία το δάσος, μαζεύοντας σκουπίδια, άχρηστα υλικά και ξερά κλαδιά τα οποία αποτελούν εστίες κινδύνου για πυρκαγιά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται με τη βοήθεια των εθελοντών να προστατευθεί το δάσος του Μορτερού. Του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που βρίσκεται στα όρια της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

«Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα μας για τον καθαρισμό του δάσους είναι ένα σημαντικό γεγονός με πολλά μηνύματα προς την κοινωνία. Για την πόλη μας, το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα» τόνισε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και τα μέλη των δημοτικών συνεργείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή και μίλησε με σκληρά λόγια για εκείνους που ρυπαίνουν το δάσος.

«Όσοι συμμετείχαμε στον καθαρισμό του Δάσους του Μορτερού με λύπη διαπιστώσαμε ότι τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν φανερώνουν έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού και παιδείας. Εκτός από οικιακά απορρίμματα, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς και οι εθελοντές μάζεψαν ξύλινες παλέτες, στρώματα, καθίσματα αυτοκινήτων και μπάζα, πεταμένα ανάμεσα στα πεύκα».

« Τα υλικά αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν κι έναν επιπλέον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Για μια ακόμα φορά απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Πρέπει να δίνουμε συνεχή αγώνα και να επαγρυπνούμε. Οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς καθημερινά εργάζονται σκληρά, προκειμένου η πόλη μας να είναι πραγματικά καθαρή. Αξίζει λοιπόν να σεβαστούμε τον κόπο αυτών των ανθρώπων, αξίζει να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας για χάρη της πόλης που αγαπάμε. για χάρη των παιδιών μας», κατέληξε ο κ. Χιωτάκης.

econews

 

Σχόλια