Βιοκλιματική πόλη ο Αλμυρός

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Βιοκλιματική πόλη θέλει να γίνει ο Αλμυρός μέσω της αναβάθμισης της πλατείας και των περιμετρικών οδών στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thisisvolos.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε ομόφωνα την εκπόνηση μελετών και προετοιμασία των φακέλων για την κατάθεση πρότασης στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η υπάρχουσα μελέτη ανάπλασης της πλατείας θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του προγράμματος που χρηματοδοτεί η Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, κ .Ευαγ. Χατζηκυριάκος, τόνισε ότι ο Δήμος ήδη διαθέτει έτοιμες μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ωριμότητα του έργου.

«Το σύνολο της πρότασης δεν θα υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ και θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε 15 ημέρες περίπου», επισήμανε ο Δήμαρχος ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα έξοδα οι δαπάνες για τοπογραφικές εκτυπώσεις, για τις υπηρεσίες του συμβούλου υποστήριξης του φακέλου κ.λπ. για τις ανάγκες του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού».

econews

Σχόλια