Σεμινάριο με θέμα: «Γεωργία, Περιβάλλον, Εναλλακτικές Καλλιέργειες»

0
21

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρούβα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του ΥΠΔΒΜΘ και το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου (ΤΔΥ) του ΕΣΠΑ, συνδιοργανώνει με το Δήμο Γόρτυνας, Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το σεμινάριο, με θέμα «Γεωργία – Περιβάλλον – Εναλλακτικές Καλλιέργειες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες (αγρότες, μικροκαλλιεργητές, φοιτητές, εμπόρους, υπαλλήλους, φορείς κτλ). Θα διεξαχθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του παλιού Δημαρχείου Αγιάς βαρβάρας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη με λεωφορείο σε καλλιέργεια αλόης στον Τσούτσουρα. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 15.30 το μεσημέρι.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν θέματα όπως: η διαχείριση στερεών υπολειμμάτων και αποβλήτων, η υπολλειμματικότητα και η σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων σε αγροτικά προϊόντα για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος καθώς και η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων όπως αυτή σήμερα γίνεται και παρακολουθείται από Υπηρεσίες και φορείς, η οργάνωση αντιμετώπισης προβλημάτων λειψυδρίας, πλημμυρών, υφαλμύρινσης και εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Υδάτων, η Τιμολογιακή πολιτική υδατικών πόρων και η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων.

Στη συνέχεια θα μεταβούν με λεωφορείο στον Τσούτσουρα, όπου θα επισκεφτούν μια καλλιέργεια αλόης και θα συζητήσουν για εναλλακτικές καλλιέργειες στην Κρήτη.

Θα διανεμηθεί ανάλογο πληροφοριακό υλικό και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

econews

Σχόλια