Καλλιστώ: πρόσκληση σε καθαρισμό του Σέιχ Σου στις 18 Ιουνίου

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Καλλιστώ χάρη στην υποστήριξη του ΟΤΕ, υλοποιεί για δεύτερη χρονιά φέτος, πρόγραμμα εθελοντικής δασοπροστασίας στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου. Για όλο τον Αύγουστο, εθελοντές και εθελόντριες αναλαμβάνουν να προστατεύσουν τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης αλλά και να ενημερώσουν τους επισκέπτες του δάσους σχετικά με τα μέτρα πρόληψης πρόκλησης πυρκαγιών.

Πριν την επίσημη έναρξη του προγράμματος, η Καλλιστώ διοργανώνει δράσεις γνωριμίας με το Σέιχ Σου, καθώς και δράσεις καθαρισμού με σκοπό να απομακρυνθούν τα σκουπίδια τα οποία αποτελούν μία από τις βασικότερες  αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών.

Το Σάββατο στις 18 Ιουνίου η Καλλιστώ καλεί όλους μας να λάβουμε μέρος στον προγραμματισμένο καθαρισμό.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 10 το πρωί στο σπιτάκι των Εθελοντών Δασοπροστασίας και αφού ακολουθήσει ενημερωτική εισήγηση από μέλη της Καλλιστώς για τις δράσεις του προγράμματος, θα ακολουθήσει πεζοπορική διαδρομή και καθαρισμός σε όποια σημεία χρειαστεί.

Συνίσταται στους συμμετέχοντες να φορούν αθλητικά παπούτσια, να έχουν ένα παγούρι/μπουκάλι με νερό και να φορούν καπέλο και μακρύ παντελόνι.

Γάντια και σακούλες θα προμηθεύσει η ΚΑΛΛΙΣΤΩ στους εθελοντές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Λάζαρο Πούλιο 6945 770 942 και ηλεκτρονικά στο poulios@callisto.gr .

econews, Callisto

Σχόλια