Αντιπυρική περίοδος: οι τρεις βασικοί άξονες

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Οι τρεις βασικότεροι άξονες στους οποίους εστιάζει ο κρατικός μηχανισμός την αντιπυρική περίοδο, είναι η πρόληψη, εύρυθμη και αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και βοήθεια εθελοντών.

Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής κρίνονται ως πολλά υποσχόμενα, παρά τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους για φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο δασολόγος, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, στην Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μπαλατσός, δήλωσε ότι «ποσό 600.000 ευρώ έχει διατεθεί για τη συνέχιση του περσινού πιλοτικού προγράμματος καθαρισμού δασών σε συνεργασία με δασικούς συνεταιρισμούς στους νομούς Εύβοιας, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας και Ιωαννίνων».

Όσον αφορά τη συντήρηση και τη βελτίωση του δασικού δικτύου, το προβλεπόμενο ποσό στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ, μικρότερο από τον μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας και κατά συνέπεια «έχει μεγάλη σημασία η ιεράρχηση, για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μειωμένων πιστώσεων», τονίζει ο κ. Μπαλατσός.

 

Πηγή ota.gr

 

econews

Σχόλια