Απορρίμματα: τραγική η κατάσταση μέσα στο Δάσος των Θινών

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Κάτοικοι και φορείς του Βαρθολομιού Ηλείας συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας την ώρα που ξεφόρτωνε τα σκουπίδια του Αιγίου μέσα στο δάσος των Θινών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Real.gr, το παραθαλάσσιο δάσος έκτασης 13.000 στρεμμάτων, αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που απέμεινε από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στον πυρόπληκτο νομό.

Στο δάσος το οποίο προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες, λειτουργούσε παράνομη χωματερή, που υποτίθεται ότι σφραγίστηκε στα μέσα του 2010.

Όμως αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ισχύει.

Ο όγκος των απορριμμάτων έχει αυξηθεί μέσα στο δάσος, υποβαθμίζοντας περαιτέρω το οικοσύστημα του.

Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο δάσος και ζητούν να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους ενόχους.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία Αμαλιάδας διέταξε έρευνα για το εν λόγω περιστατικό.

Ο Διονύσιος Κράγκαρης, μέλος της Ενωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον στην περιοχή της Πελοποννήσου, δήλωσε στη Real ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είχαμε καταγγείλει τη λειτουργία της χωματερής και πριν από το περιστατικό.

Ο όγκος των σκουπιδιών δείχνει ότι η χωματερή, όχι μόνο δεν έκλεισε ποτέ, αλλά τώρα δέχεται σκουπίδια και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.  Θα ενημερώσουμε άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μένιος Πατσός δήλωσε ότι «σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, από τότε που έκλεισε η χωματερή, μπαίνουν στον χώρο 3 με 4 φορτηγά την ημέρα και αδειάζουν μέσα στο δάσος».

 

 

econews

Σχόλια