Σύνταγμα: μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα – Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση (upd)

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία

Συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων λαμβάνουν χώρα στο Σύνταγμα, ενώ έχει ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και «αγανακτισμένων» πολιτών μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπως και μεταξύ ακροαριστερών και ακροδεξιών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Από τους τραυματισμένους αστυνομικούς ένας έχει χάσει τα δάχτυλά του, ενώ ένας δεύτερος κινδυνεύει να χάσει την ακοή του. Τρία ακόμη άτομα έχουν τραυματισθεί.

Τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στη Φιλελλήνων, τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου μέχρι την Βουκουρεστίου.

Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει, παρά την ανταρσία βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (σς Γιώργος Λιάνης, Αλέκος Αθανασιάδης).

Αυτή τη στιγμή οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας είναι αποκλεισμένοι, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από την Περιφέρεια.

Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνει μέρος στις σημερινές επιχειρήσεις είναι, κατά πληροφορίες, γύρω στις 10.000.

Σύντομα ο Γιώργος Παπανδρέου θα προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα για την πολιτική κατάσταση της χώρας.

econews

Σχόλια