Ιωάννινα: δράσεις και έργα προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο Δήμος Ιωαννιτών δρομολογεί έργα και δράσεις, των οποίων ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ, με βασική χρηματοδοτική πηγή το ΕΣΠΑ και χρονικό ορίζοντα για την αποπεράτωσή τους μέχρι το 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Εξπρές», ο δήμος και οι υπηρεσίες του παράλληλα ετοιμάζονται για το πρόγραμμα «Ελλάδα», το οποίο έχει εξαγγελθεί από το Yπουργείο Εσωτερικών και θα δώσει τη δυνατότητα να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Επίσης, η ΔΕΥΑΙ έχει προχωρήσει στην υποβολή της μεγαλύτερης πρότασής της από ιδρύσεώς της και αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας, με προϋπολογισμό που φθάνει στα 58 εκατ. ευρώ.

Ο φάκελος έχει κατατεθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και η έκγριση του αναμένεται να δώσει οριστική λύση στη διαχείριση λυμάτων του νέου Δήμου Ιωαννιτών, ενώ θα επιτρέψει και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Ο δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος, αναφορικά με το πρόγραμμα έργων και δράσεων, τόνισε ότι ορισμένα από αυτά είναι στο στάδιο της εκτέλεσης, άλλα σε φάση δημοπράτησης και παράλληλα προετοιμάζονται μελέτες για τις νέες εντάξεις.

Επίσης, πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα «Ελλάδα» θα μας δώσει τη δυνατότητα να εκτελέσουμε μικρά έργα. Eργα που χρειάζονται ο Δήμος και οι συμπολίτες. Θα αντικαταστήσει τον Θησέα και μαζί τη χαμένη υπόληψη του Δήμου Ιωαννιτών».

 

econews

Σχόλια