ΔΕΣΜΗΕ: πάνω από 60 εκατ. ευρώ το έλλειμμα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στα 62,837 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ, του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρισμού, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της εταιρείας που πραγματοποιεί την εκκαθάριση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr, το έλλειμμα αυτό αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις στρεβλώσεις της αγοράς, την τεχνητά χαμηλή τιμή της χονδρικής αλλά και την αποτυχία του τέλους ΑΠΕ με τη σημερινή του μορφή να υπολογίσει την πραγματική συνεισφορά των ανανεώσιμων και ως εκ τούτου έχει οδηγήσει σε δεινή θέση το διαχειριστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ορκωτοί λογιστές αναφέρουν πως συντρέχουν λόγοι για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας καθώς τα ίδια κεφάλαια έχουν καταστεί μικρότερα του 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία εμφανίζει τεράστιο έλλειμμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς και πέρυσι οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στα 63,271 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό μάλιστα, ο ΔΕΣΜΗΕ εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 44,277 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις της εταιρείας έχουν φτάσει στα 144,061 εκατ. έναντι 91,062 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΔΕΣΜΗΕ αναμένει την πώληση των δικαιωμάτων ρύπων, που ξεκινά από σήμερα στο Χρηματιστήριο, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες του και να προχωρήσει στην απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου.

econews

Σχόλια