Χανιά: «Αγροτικός Αύγουστος 2011»

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Με διαφορετική φιλοσοφία από αυτή των προηγούμενων χρόνων, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Χανιά, o «Αγροτικός Αύγουστος 2011».

Οι εκδηλώσεις, με κεντρικό θέμα την «Συμβολαιακή Γεωργία», θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου στα Χανιά, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα και εντός του Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων και θα φιλοξενηθούν στο χώρο της δυτικής τάφρου.

«Συνεργαζόμαστε όλοι οι τοπικοί φορείς, για το καλύτερο αποτέλεσμα », δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

« Όλοι μαζί, μπορούμε καλύτερα»,  τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Η έκθεση θα έχει παγκρήτιο και καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, ενώ σε αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν έμποροι και τυποποιητές με προϊόντα, τα οποία θα προέρχονται από παραγωγούς που διαθέτουν εμπορικό ΑΦΜ ,από τυποποιητές που τυποποιούν νόμιμα μόνο κρητικά πρωτογενή προϊόντα, από βιοτέχνες που παράγουν κρητικά προϊόντα και κρητικά είδη λαϊκής τέχνης και από εμπόρους και διακινητές αυτών των ειδών.

Επίσης θα μπορούν να συμμετάσχουν και φορείς που ασχολούνται με την τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη της Κρήτης.

Ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και ο τουρισμός είναι οι άξονες στους οποίους θα βασιστεί η φετινή οργάνωση, ενώ όπως ανακοινώθηκε, μέσα στον εκθεσιακό χώρο δεν θα επιτρέπεται η παρασκευή εδεσμάτων, το ψήσιμο γλυκών, και άλλων ειδών.

Στο πλαίσιο του εμπορικού χαρακτήρα και της εξωστρέφειας, στην έκθεση έχουν προσκληθεί στελέχη εμπορικών αλυσίδων, εξαγωγικών εταιρειών και διεθνών δικτύων διανομής, καθώς επίσης και Σκανδιναβοί έμποροι και διακινητές αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, ενώ η διάρκειά της θα είναι έως την Τρίτη 9 Αυγούστου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του « Αγροτικού Αυγούστου», θα γίνουν επίσης στην Κίσσαμο και τον Πλατανιά.

 

 

Πηγή paseges.gr

 

Σχόλια