Ρύπανση από ξένες πηγές πλήττει την Αθήνα

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Περικυκλωμένη» από πηγές σωματιδιακής ρύπανσης είναι η Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, νέες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η Αθήνα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό μεταφερόμενης ρύπανσης, που προέρχεται από μεγάλα αστικά συγκροτήματα της περιοχής, όπως η γειτονική Κωνσταντινούπολη, από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια, τη βιομηχανική περιοχή της βόρειας Ιταλίας, καθώς και τα αστικά και βιομηχανικά συγκροτήματα της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Τη μεταφερόμενη ρύπανση καταγράφει μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «Atmos-pheric Chemistry and Physics», στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος CITYZEN-FP7. Τα συμπεράσματα βασίζονται σε μετρήσεις τριών ετών (01/2006 – 12/2008).

«Η έρευνα συνεχίζεται και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Αθήνα μπορεί κάλλιστα να συναγωνιστεί σε ρύπανση μεγαλουπόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο, το Λονδίνο και το Λος Αντζελες», επισημαίνει ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ Ευάγγελος Γερασόπουλος, προσθέτοντας ότι «ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων και σε συνδυασμό με τη χημική ανάλυση των δειγμάτων οι επιστήμονες κρίνουν ποιες είναι οι κύριες πηγές από όπου μεταφέρονται σωματίδια στην Αθήνα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες της Κωνσταντινούπολης με τα 15 εκατομμύρια κατοίκους και τις πυρκαγιές που ξεσπούν κάθε καλοκαίρι στη βόρεια ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας, επιβαρύνουν σημαντικά με σωματίδια την Αθήνα.

Παράλληλα, η ελληνική πρωτεύουσα πλήττεται από μικροσωματίδια που προέρχονται από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της Βαλκανικής, ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα της σκόνης από την Αφρική, που φθάνει στην Αθήνα με τους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχετε ακούσει για τους χημικούς αεροψεκασμούς ή ότι ήδη έχετε παρατηρήσει το φαινόμενο στους ουρανούς μας: ‘επίμονες ουρές’ αεροπλάνων, οι οποίες αργούν να διαλυθούν, σχηματίζουν σύννεφα που δεν μοιάζουν με τα φυσικά και τα οποία καλύπτουν μεγάλη έκταση απλώνοντας αργά, δημιουργούν μια θολούρα στην ατμόσφαιρα και δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα κι ο αέρας αποκτά μια έντονη τοξική δυσοσμία. Συχνά παρατηρούνται σε γεωμετρικούς σχηματισμούς όπως χιαστί, σε γραμμές παράλληλες, τριγωνικές, κυκλικές ή ακόμη και σε μορφή ορθογωνίων παραλληλογράμμων. Αυτό που από τις μαρτυρίες όλων ακολουθεί είναι πονοκέφαλος, ναυτία, ατονία, κόπωση, συμπτώματα γρίπης ή και γρίπη κ.α.

    Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τα τελευταία 12-13 χρόνια σχεδόν παγκοσμίως, περίπου σε 23 χώρες, στην πλειοψηφία τους μέλη του ΝΑΤΟ και οι ως τώρα ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ‘επίμονες ουρές’ είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα χημικών αεροψεκασμών, γνωστά παγκοσμίως ως chemtrails.

Comments are closed.