Στη Θεσσαλονίκη οι «Εθελοντές Ποδηλάτες»

0
153

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (αύλειος χώρος της πρώην Νομαρχίας) θα βρεθούν αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 17.30, οι συμμετέχοντες στο μεγάλο Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών, που πραγματοποιείται από το Δήμο Αμβέρσας, με τη στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Προέδρου της Παραολυμπιακής επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge.

Ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Εθελοντών Ποδηλατών, που ξεκίνησε από το Mechelen του Βελγίου και θα τερματίσει στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στη διαδρομή τους επί ελληνικού εδάφους, οι ποδηλάτες διέσχισαν την Κεντρική Μακεδονία, περνώντας από την αρχαία Πέλλα και την Έδεσσα, όπου και θα διανυκτερεύσουν σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος καλύπτεται από συνεργεία της Κρατικής Βελγικής Τηλεόρασης, που συνοδεύουν τους ποδηλάτες σε όλη τη διαδρομή.

econews

Σχόλια