Σύσκεψη για έργα υποδομής στον Κίσαμο Χανίων

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Επίσπευση των διαδικασιών για έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αποφασίστηκαν σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κισάμου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση Δήμου Κισάμου, η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή, από την πλευρά της Περιφέρειας, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Βουλγαράκη, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας καθώς και λοιπών περιφερειακών συμβούλων.

Από την πλευρά του Δήμου, εκτός από το δήμαρχο συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεγάλα έργα της περιοχής, για τα οποία θα υπάρξει συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ο δήμαρχος, οι συνεργάτες και οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης ανέπτυξαν στον  Αντιπεριφερειάρχη τις θέσεις και τις προτάσεις τους για έργα εθνικής αρμοδιότητας, όπως π.χ. Β.Ο.Α.Κ., λιμάνι Κισάμου, υδατικοί πόροι και μεγάλα υδροτεχνικά έργα.

Αποφασίστηκε η σύγκληση επιμέρους συσκέψεων για το λιμάνι Κισάμου με το Λιμενικό Ταμείο και για τον Β.Ο.Α.Κ. με την Ε.Υ.Δ.Ε. – Β.Ο.Α.Κ.

Επίσης, αποφασίστηκε να τεθεί στο Δ.Σ. του Ο.Α.ΔΥ.Κ. το θέμα της λιμνοδεξαμενής (Πλατάνου) και του αγωγού σύνδεσης της περιοχής του Δήμου (Πλάτανος – Γραμπούσα) με το φράγμα Βαλσαμιώτη.

Σχετικά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο αποφασίστηκε:

Α) Η επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου της παράκαμψης Τοπολίων και Ελους και η προστασία του υφιστάμενου δρόμου της σήραγγας.

Β) Η επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών Πλάτανος – Σφηνάρι και Ελος – Σημαντηριανά – Πλοκαμιανά.

Γ) Η ανάθεση νέων μελετών για τα τμήματα Μύλοι – Ελος και Σφηνάρι – Κάμπος – Σημαντηριανά.

Δ) Η αναβάθμιση του λοιπού επαρχιακού δικτύου μέσα από τη μελέτη παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, αλλά και των έργων που καλύπτονται από πόρους της Περιφέρειας.

Ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης για την πορεία της ένταξης του έργου της Β’ φάσης βιολογικού κόλπου Κισάμου, αναμένοντας σύντομα την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Εγινε συζήτηση για τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής και εκφράστηκε από όλους η ανάγκη για την κατά προτεραιότητα επίσπευση και ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

Πηγή Χανιώτικα Νέα

 

econews

Σχόλια