Γερμανία: Η σοβαρότερη επιδημία E.coli παγκοσμίως

0
121

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το γερμανικό υγειονομικό ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι η επιδημία που έχει προκαλέσει το θάνατο 35 ανθρώπων και οφείλεται σε μια ιδιαίτερα λοιμογόνο μορφή του εντεροαιμορραγικού βακτηρίου E.coli είναι η σοβαρότερη του τύπου αυτού έως σήμερα στον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού ινστιτούτου αξιολόγησης των κινδύνων (BfR) Νέλε Μπέμε  ανακοίνωσε ότι «Μέχρι σήμερα το κύμα των κρουσμάτων του βακτηρίου Eceh και του ουραιμικού αιμορραγικού συνδρόμου στη Γερμανία είναι το σοβαρότερο που έχει καταγραφεί στον κόσμο».

Το βακτήριο E.coli έχει προκαλέσει το θάνατο 34 ανθρώπων στη Γερμανία και ενός στη Σουηδία.

Από τα 34 θύματα στη Γερμανία, τα 22 υπέκυψαν έχοντας προσβληθεί από το ουραιμικό αιμορραγικό σύνδρομο, μια ιδιαίτερα σοβαρή νεφρική επιπλοκή της νόσου και 12 από άλλους λόγους που οφείλονται στη λοίμωξη κυρίως αιμορραγικές διάρροιες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει σε 3.255 τα κρούσματα της νόσου επιβεβαιωμένα ή ύποπτα σε 16 χώρες (Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Καναδάς, Γαλλία, Τσεχία, Ελλάδα, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία και ΗΠΑ).

Εκτός από σχεδόν πέντε εξαιρέσεις, όλα τα κρούσματα έχουν κάποια σχέση με τη Γερμανία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι γερμανικές αρχές εντόπισαν την Παρασκευή την πηγή της μόλυνσης,  η οποία είναι φύτρα από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Gartnerhof στο Μπινενμπίτελ της βόρειας Γερμανίας.

Η βιολογική μονάδα έκλεισε.

 

econews

Σχόλια