Θεσσαλονίκη: η ρύπανση του Θερμαϊκού και η έλλειψη πρασίνου τα κυριότερα προβλήματα

0
683

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η ρύπανση του Θερμαϊκού Κόλπου και η έλλειψη πρασίνου είναι τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης.

Αυτό προέκυψε από τη ψηφοφορία που διεξήχθη, σε δείγμα 3.831 ατόμων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι δύο παραπάνω παράγοντες «ενοχοποιήθηκαν» περισσότερο για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην πόλη με ποσοστό 17% ο καθένας, ενώ ακολούθησαν με 16% το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Μικρότερα ήταν τα ποσοστά των αστικών απορριμμάτων με 13%, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με 12% και της ηχορύπανσης με 9%.

Σύμφωνα με το Δήμο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων 50 εθελοντές συμμετείχαν σε διαδικτυακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος,  για τον υπολογισμό του ενεργειακού αποτυπώματος κάθε νοικοκυριού.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια υπολογισμού του ποσοστού του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές δραστηριότητες ενός νοικοκυριού ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι βρισκόμαστε σε μια μέση κατάσταση», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.Π

 

Πηγή ota.gr

econews

Σχόλια