Φυσικό αέριο: οι Αζέροι θέλουν έλεγχο της μεταφοράς στην Ευρώπη

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR θα γίνει μέτοχος του σχεδίου που θα επιλεγεί για τη μεταφορά του φυσικού αέριου του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη (ITGI,TAP,Nabucco, Agri), σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της εταιρείας, Elshad Nasirov.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του euro2day, η εν λόγω δήλωση έγινε μια ημέρα μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ (συμμετέχει στον αγωγό ITGI) και αφού υπεγράφη στην Καισάρεια της Τουρκίας, η συμφωνία πολιτικής υποστήριξης για τον αγωγό Nabucco, από τους υπουργούς των χωρών Αυστρία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

Σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος, η μετοχική παρουσία της Socar στον αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο της χώρας προς την Ευρώπη, θα επιτρέψει στην εταιρεία  του να συμμετέχει στο μάνατζμεντ και να ασκεί την επιρροή της στα θέματα μεταφοράς.

Επίσης, ο κ. Nasirov επισήμανε ότι η κυβέρνηση του θα δέχεται προσφορές για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της χώρας προς την Ευρώπη, μέχρι την 1η Οκτωβρίου και το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

 

econews

Σχόλια