Οικιακά φωτοβολταϊκά στα νησιά: «αυθαιρεσίες» της ΔΕΗ καταγγέλλει η ΝΔ

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ενεργοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σε θέματα ενέργειας, ώστε να μπει ένα φράγμα στις «αυθαίρετες ερμηνείες» της ΔΕΗ αναφορικά με την αδειοδότηση εγκαταστάσεων μικρών οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στα νησιά ζητούν ο υπεύθυνος τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και ο υπεύθυνος τομέα Περιβάλλοντος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο βουλευτές αναφέρουν τα κάτωθι:

«Το ΥΠΕΚΑ που έχει την ευθύνη άσκησης της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα, υποχρεούται να συντονίζει όλους τους εποπτευόμενους του φορείς, ώστε  αυτή η πολιτική να εφαρμόζεται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και χωρίς προσκόμματα.

Δεν δικαιολογείται για παράδειγμα, ειλημμένες αποφάσεις που ενθαρρύνουν κατά προτεραιότητα την προώθηση εγκαταστάσεων μικρών οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στα νησιά, να αφήνονται στο «έλεος» αυθαίρετων ερμηνειών της Δ.Ε.Η.

Δεν επιτρέπεται η Δ.Ε.Η. να παγώνει σήμερα τις διαδικασίες χορήγησης των σχετικών όρων σύνδεσης και το υπουργείο να παραμένει αμέτοχο, αποθαρρύνοντας οικιακούς χρήστες να συμμετάσχουν στο ειδικό πρόγραμμα μικρών φωτοβολταϊκών.

Το ΥΠΕΚΑ πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθεί, γιατί στα ζητήματα ενέργειας παραμένει πλήρως απενεργοποιημένο, ενώ στα ζητήματα περιβάλλοντος πλήρως ασυντόνιστο και αναποτελεσματικό».

econews

Σχόλια