Ελληνικό: 72% πράσινο λέει η πρόταση Ασεμπίγιο

0
165

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρότασή του για την ανάπλαση του Ελληνικού παρουσίασε την Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία συστήθηκε για την αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου, ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεμπίγιο.

Κεντρικό στοιχείο στην πρόταση Ασεμπίγιο είναι η μετατροπή του 72% της έκτασης σε πράσινο. Το 15% θα καλύπτεται από δρόμους, ενώ το δομημένο τμήμα, με σπίτια, γραφεία, εμπορικό κέντρο, πανεπιστήμιο και καλλιτεχνικό κέντρο, θα καταλαμβάνει το 12%.

Επισημαίνεται ότι με βάση το σχέδιο, η συνολική επιφάνεια των κτιρίων στο Ελληνικό θα είναι πάνω από 2 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τα 3 εκατ., ενώ στην προς αξιοποίηση έκταση περιλαμβάνεται το γκολφ της Γλυφάδας αλλά και η μαρίνα στο παραλιακό μέτωπο. Η πρώην πίστα του αεροδρομίου θα μετατραπεί σε πράσινο, όπως και άλλες εκτάσεις.

Κατά την παρουσίαση της πρότασή του ο Ισπανός αρχιτέκτονας έδωσε έμφαση στη μοναδικότητα του ακινήτου, καθώς πρόκειται για πολύ μεγάλη έκταση, επισημαίνοντας ότι »μπορεί να αποτελέσει οικονομικό καταλύτη για τη χώρα, όχι μόνο για την Αττική και τους γύρω Δήμους».

Σημειώνεται ότι η πρόταση του κ. Ασεμπίγιο δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια ενώ προβλέπει και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την κατασκευή θερμοκηπίου.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, επισήμανε ότι με βάση την πρόταση Ασεμπίγιο, αλλά και άλλες προτάσεις, θα διαμορφωθεί η τελική κυβερνητική πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και σύντομα θα ακολουθήσει πρόσκληση για εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από επενδυτές.

econews

Σχόλια