Διπλή ανάπλαση: τροπολογία για παράλληλη εκτέλεση έργων σε Βοτανικό-Λεωφόρο Αλεξάνδρας

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το πρόγραμμα για τη διπλή ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού προχωρά, μετά την τροποποίηση στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με την τροποποίηση στην τροπολογία αποσαφηνίζεται ότι «η εξάρτηση της έκδοσης των αδειών από προηγούμενες άδειες ή πραγματικές καταστάσεις είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση των σκοπών της συγκεκριμένης χωροταξικής ρύθμισης και σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλουν ιδιωτικά δικαιώματα».

Η τροπολογία στην αρχική της μορφή όριζε πως για να αρχίσουν τα έργα στο Βοτανικό, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η ανάπλαση της περιοχής των Αμπελοκήπων, και ότι αν δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας εντός 12 μηνών, ανακαλούνται αυτοδίκαια η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων – πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου – και των κτηρίων και εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.

Μετά την τροποποίση που κατατέθηκε στη Βουλή, διασφαλίζεται η παράλληλη διπλή ανάπλαση με την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή η ταυτόχρονη αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και στις δύο περιοχές, χωρίς να προσβάλλονται ιδιωτικά δικαιώματα.

econews

Σχόλια