Ανταποδοτική ανακύκλωση: η μεγάλη γιορτή στην ΕΡΤ στις 4 Ιουνίου

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο της ΕΤ1 εκατοντάδες µικροί και µεγάλοι φίλοι της ανακύκλωσης, σε ένα ειδικά διαµορφωµένο σκηνικό υπαίθριου τσίρκου, συµµετείχαν στη Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τον εορτασµό της Παγκόσµιας Ηµέρας Περιβάλλοντος, που διοργάνωσε το εθνικό Συλλογικό Σύστηµα Ανταποδοτική Ανακύκλωση σε συνεργασία µε την ΕΡΤ.

Στη Μεγάλη Γιορτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσµίως το φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωµένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που είναι ενεργειακά αυτόνοµο, αφού αντλεί την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα υψηλής τεχνολογίας µηχανήµατα ανακύκλωσης γυάλινων, πλαστικών και µεταλλικών συσκευασιών από την ήλιο, µε αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πλαισίων. Για άλλη µια φορά, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση πρωτοπορεί και καινοτοµεί, µειώνοντας ακόµα περισσότερο το ενεργειακό αποτύπωµα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Επειδή όµως η διαδικασία της ανακύκλωσης είναι γιορτή και χαρά, υπήρχαν αρκετά δρώµενα αρµονικά συνδυασµένα µεταξύ τους. Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν µε εκπαιδευτικά ψυχαγωγικά δρώµενα, σχεδιασµένα από την οµάδα Circus Dayz, που περιελάµβαναν µεταξύ άλλων, σκηνή τσίρκου στην οποία παραδίδονταν µαθήµατα ακροβατικών και κατασκευής παιχνιδιών από υλικά ανακύκλωσης, αγώνα σκυταλοδροµίας της ανακύκλωσης, face & body painting, µε θέµα την φύση και την ανακύκλωση, γωνιά ζωγραφικής έκφρασης και ολοκληρώνονταν µε το Μεγάλο ∆ιαγωνισµό Ανακύκλωσης (µε σηµαντικά έπαθλα), µε χρήση του Κινητού Ολοκληρωµένου Κέντρου  Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Επιπλέον, οι παρουσιαστές των δηµοφιλών εκποµπών της ΕΡΤ όπως το «Ουράνιο Τόξο», «Μένουµε Ελλάδα», «Escape», «Ποδήλατο Παντού» και «Μήλα µου πράσινα» συζήτησαν µε τα παιδιά και τους παρουσίασαν ειδικά ένθετα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι Ολυµπιονίκες Γιώργος Σιγάλας (Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυµπιονικών), Πηγή ∆εβετζή, Εύη Μωραϊτίδου, Βαγγέλης Πάτρας και ∆ηµοσθένης Ταµπάκος, συνδέοντας την οµαδική προσπάθεια που υπάρχει και είναι αναγκαία για την επιτυχία στον αθλητισµό µε την επίσης οµαδική προσπάθεια που πρέπει να υπάρχει στην ανακύκλωση για να κερδίσει η Φύση.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει η Ρένια Τσιτσιµπίκου και ο Χρήστος ∆ηµόπουλος, ο οποίος νωρίτερα αφηγήθηκε στα παιδιά παραµύθια µε θέµα την Ανακύκλωση και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έκλεισε πανηγυρικά µε ζωντανή συναυλία από το νεανικό µουσικό συγκρότηµα «Τα Κόκκινα Χαλιά».

Η Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ολοκληρώθηκε µε απόλυτη επιτυχία, ενώ η ανταποδοτική ανακύκλωση συνεχίζεται κάθε µέρα σε όλη τη χώρα.

econews

Σχόλια