Σύρος: έκθεση «Ας Αλλάξουμε Συνήθειες… όχι το Κλίμα»

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011, είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των ωκεανών της γης. Αυτής της θαυμαστής πηγής ζωής που απειλείται από τις πράξεις όλων μας. Η συμβολή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην άνοδο της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα τη μεταβολή των συνθηκών στις θάλασσες και επηρεάζει τελικά την ίδια μας τη ζωή, όπως δείχνει η κλιματική αλλαγή.

Η HELMEPA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών στη Σύρο, το νησί με μακρόχρονη ναυτική και όχι μόνο παράδοση, με την κινητή της έκθεση «Ας Αλλάξουμε Συνήθειες… όχι το Κλίμα» που φιλοξενεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων και παραμένει στη διάθεση των μαθητών των σχολείων για να μάθουν τι σημαίνει κλιματική αλλαγή για τις θάλασσες του πλανήτη.

Κατά την τελετή, επιστήμονες της HELMEPA θα παρουσιάσουν στους επισήμους και προσκεκλημένους την έκθεση, τονίζοντας τη συμμετοχή και ευθύνη του ανθρώπου στη δημιουργία του περιβαλλοντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Η κινητή έκθεση της HELMEPA, αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Π. Τσάκου, μετά τη Χίο, τα Ψαρά και τη Σύρο θα φιλοξενηθεί και σε άλλες περιοχές ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για να συμβάλουν εποικοδομητικά στην προστασία της θάλασσας, δηλαδή της ίδιας της ζωής στη γη.

econews

Σχόλια