Ελληνικό: σήμερα οι προτάσεις Ασεμπίγιο

1
24

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Tην πολεοδομική του πρόταση για την ανάπλαση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό θα παρουσιάσει σήμερα ο Ισπανός αρχιτέκτονας Josep Acebillo, στο ΔΣ της εταιρίας «Ελληνικό Α.Ε.».

Η μελέτη του Josep Acebillio, όπως και προηγούμενες προτάσεις για την ανάπλαση του ακινήτου, θα αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης για τη διαδικασία της διαβούλευσης του τελικού Σχεδίου Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χ. Παμπούκης, που χειρίζεται το ζήτημα, επιδιώκει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει δημοσιευθεί η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους υποψήφιους επενδυτές που θα αναλάβουν την υλοποίηση της επένδυσης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής, στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στα πρότυπα του Central Park.

Στο πάρκο θα υπάρχουν επίσης «ζώνες» αφιερωμένες στην παιδεία, τις επιστήμες, την έρευνα και τεχνολογία, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο για ξενοδοχεία και μαρίνα.

Εκτιμάται ότι η ανάπλαση του Ελληνικού θα δημιουργήσει περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας. Η «Ελληνικό Α.Ε.» συστάθηκε στις 31 Μαΐου 2011. Σκοπός της εταιρείας είναι η διοίκηση, η διαχείριση και η αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ΕΜΠ που έχει κάνει ήδη πλήρη μελέτη αξιοποίησης με ελάχιστο κόστος και μεγάλη κοινωνική ωφέλεια, κλήθηκε να συμμετάσχει τουλάχιστον στην παρουσίαση και συζήτηση στο Χίλτον ?

Comments are closed.