Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 152 δράσεις σε όλη τη χώρα

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τη συμμετοχή πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δήμων, περιφερειών πραγματοποιήθηκαν 152 δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, και με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Τουρισμού.

Από τον καθαρισμό των πάρκων στα Πευκάκια του Ρέθυμνου και την ανακύκλωση σχολικών βιβλίων σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης μέχρι τους καθαρισμούς της Μικρολίμνης του Αγ. Αχιλλείου και την παραλία της Μεγάλης Πρέσπας και το περπάτημα στα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου και από τον καθαρισμό των παραλιών Ευεργετούλα και Ντίπι Γέρα στη Λέσβο και τις παραλίες της Χίου της Σάμου και της Λίμνου, μέχρι τον καθαρισμό στην παραλία Κρυονέρι της Ζακύνθου και την πεζοπορία στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού Αίνου στην Κεφαλονιά, πολίτες και φορείς έστειλαν ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον.

Συνολικά ο αριθμός των δράσεων που πραγματοποιήθηκε ανά περιφέρεια είναι:

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:5
Αττικής: 52
Βορείου Αιγαίου: 7
Δυτικής Ελλάδας: 9
Δυτικής Μακεδονίας: 17
Ηπείρου: 3
Θεσσαλίας: 13
Ιονίων Νήσων: 2
Κεντρικής Μακεδονίας: 15
Κρήτης: 6
Νοτίου Αιγαίου: 9
Πελοποννήσου: 6
Στερεάς Ελλάδας: 8

Έντεκα Σχολές Κατάδυσης όλης της χώρας έδωσαν ραντεβού για την καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης σε δέκα περιοχές, στον Άλιμο, στο Λαύριο, στην Καλντέρα της Σαντορίνης, στη Νέα Μάκρη, στη Θάσο, στη Λέσβο, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο λιμάνι της Καλαμάτας, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας και στη Μύκονο.

Για επτά ώρες οι λάτρεις του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ελεύθερη βόλτα 8 χλμ. από το Μέγαρο Μουσικής έως την Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Μουσεία, βιβλιοπωλεία και κέντρα πολιτισμού άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους ξεναγώντας τους σε 30 διαφορετικές εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φέτος η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάστηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσω πρωτοβουλιών. Σε κάθε ελληνική γωνιά συστρατεύτηκαν εθελοντικά πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, φορείς και οργανισμοί έχοντας ένα κοινό στόχο. Οι δράσεις αναπτύχθηκαν στους αστικούς ιστούς των πόλεων, στις περιαστικές περιοχές ακόμη και στα φυσικά οικοσυστήματα.

Άλση, πάρκα, δρόμοι, πλατείες, γειτονιές, παραλίες, παραποτάμιες και παραλίμνιες περιοχές, καθώς και προστατευόμενες περιοχές δέχτηκαν τη φροντίδα ενεργών περιβαλλοντικά πολιτών.

econews, ΥΠΕΚΑ

 

Σχόλια