Φωτοβολταϊκό πάρκο 1,5MWp στην Άρτα από Conergy

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νέα συμφωνία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1,5 MWp στο νομό Άρτας υπέγραψε η Conergy συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία για το 2011 και αψηφώντας τις δυσκολίες που έχει εγείρει η οικονομική ύφεση στη χώρα.

Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα υλοποιηθεί για λογαριασμό της εταιρείας «Γιώτης Β. & ΣΙΑ Ο.Ε.» σε μια έκταση 47.000 τετραγωνικών μέτρων στην τοποθεσία «Παλιόρογγο – Σταυρουλίδια – Ρενιές» του νομού Άρτας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 4 μηνών.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα αποτελείται στο σύνολό της από εξοπλισμό τεχνολογίας Conergy και θα περιλαμβάνει 6.648 premium φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 225P τοποθετημένες σε βάσεις Conergy SolarLinea. Δύο υποσταθμοί κεντρικών μετατροπέων Conergy CIS 900 και Conergy CIS 600 με τρεις και δύο κεντρικούς μετατροπείς Conergy 300 C αντίστοιχα, θα τροφοδοτούν το δίκτυο με 2.253.000 KWh ετησίως εξοικονομώντας περίπου 1.800 τόνους CO2 ετησίως.

«Ακόμη μια «πράσινη» επένδυση στην Ελλάδα αποδεικνύει την άμεση ανάγκη για στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Conergy συνεχίζει να προσφέρει με συνέπεια τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της και να στηρίζει εμπράκτως τη στροφή αυτή, προσφέροντας εγγυημένες και ασφαλείς επενδύσεις» ανέφερε σχετικά με το έργο ο κ. Dieter Schmitt, Πρόεδρος της Conergy Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Γιώτης επισήμανε σχετικά με τη συνεργασία: «Με την Conergy επενδύουμε σε έναν παγκόσμιο πάροχο φωτοβολταϊκών συστημάτων. Θεωρούμε ότι για την κατασκευή του έργου μας χρησιμοποιούμε την καλύτερη τεχνολογία με την υψηλότερη απόδοση και ταυτόχρονα έχουμε μια επένδυση ασφαλή και εγγυημένη, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».

econews

Σχόλια