Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ποδηλατοδρομία στην Αθήνα

0
11

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ποδηλατοδρομία στην Αθήνα που διοργανώνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες ποδηλατιστές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους  στο πάρκο Ελευθερίας, για να γιορτάσουν με μία «ποδηλατάδα» ως τη θάλασσα του Φαλήρου τη μέρα που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Πρόκειται για άλλη μία ιδέα που ξεκίνησε από το facebook και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους ποδηλατιστές και όχι μόνο, της Αθήνας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων Γιώργου Αμυρά, που είναι και ένας εκ των επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος.

«Η Αθήνα σήμερα αισιοδοξεί.  Σήμερα «στροφάρουμε» πράσινα. Βγαίνουμε από το καυσαέριο για να απολαύσουμε τη θαλάσσια αύρα». Επιπλέον ο Γιώργος Αμυράς δήλωσε ότι ύστερα από πανεπιστημιακές έρευνες, έχει υπολογιστεί ότι η χρήση του ποδηλάτου 3 φορές την εβδομάδα, εξοικονομεί από 900-1300 ευρώ το χρόνο, για τον αναβάτη.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχει και η ελληνική εθνική ομάδα ποδηλασίας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θανάσης Τερζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, «είναι ευκαιρία ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να καθιερώσει το ποδήλατο ως μέσο αναψυχής, μεταφοράς αλλά και επικοινωνίας».

H ποδηλατοδρομία για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλατιστές, θα καταλήξει, ύστερα από περίπου 7 ώρες, στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού (Μετρό Συγγρού-Φιξ).

econews

Σχόλια