ΕΛΛΕΤ: Ημέρα Περιβάλλοντος στο Τατόι

0
27

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού με τη συνεργασία των Φίλων του Τατοΐου, διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 ξενάγηση στην ιστορική διαδρομή του κτήματος στο Τατόι, θέλοντας έτσι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και την πολιτεία για την περιοχή του Τατοΐου, τον βασικό πνεύμονα πρασίνου του λεκανοπεδίου μας.

Η διαδρομή καλύπτει τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος και περιλαμβάνει το χωριό, το Υπασπιστήριο, το Ανάκτορο, τους σταύλους, το οινοποιείο, βουτυροκομείο, ελαιοτριβείο, γαλακτοκομείο, Διευθυντήριο, Δασονομείο. Την ξενάγηση θα κάνει ο κ. Κώστας Σταματόπουλος, ιστορικός και συγγραφέας του «Χρονικού του Τατοΐου».

Για τη διευκόλυνση μετάβασης στο κτήμα, θα υπάρχει μισθωμένο λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 11:00 από τη συμβολή Βασ. Σοφίας & Ριζάρη (απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο).

Αναχώρηση Λεωφορείου:

11:00 Αναχώρηση από συμβολή Βασ. Σοφίας & Ριζάρη (απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο).

11:15 1η στάση στο Φάρο Ψυχικού (ΑΒ Βασιλόπουλος)

11:30 2η στάση στον Τροχονόμο Κηφισιάς.

Άφιξη Λεωφορείου – Συνάντηση: 12:15 στην είσοδο Λεύκας (περίπου 2 χιλιόμετρα μετά την ταβέρνα του Λεωνίδα).

Διάρκεια ξενάγησης: 3 ώρες περίπου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου για τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων και τη στάση επιβίβασης (αν χρησιμοποιήσουν λεωφορείο) καθώς επίσης να δώσουν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για την ημέρα της εκδήλωσης.

econews

Σχόλια