ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Καθαρισμός έξι δασών σε συνεργασία με την Αύρα

0
4

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την πρόληψη από δασικές πυρκαγιές, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ καθάρισε από απορρίμματα και εύφλεκτη οργανική ύλη 6 περιαστικά δάση σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Δασαρχεία, πολλούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς  φορείς και με την πολύτιμη συμμετοχή πολιτών και παιδιών ο Αρκτούρος και η Αύρα καθάρισαν τα δάση που ζούμε και αγαπάμε.

 

Πόλη Ημερομηνία Περιοχή Έκταση Απορρίμματα Οργανική ύλη
ΑΙΓΙΟ 16 Απριλίου Άλσος Ψηλά Αλώνια 14 στρεμ. 136 κιλά 0,6 τόνος
ΠΑΤΡΑ 17 Απριλίου Άλσος Γηροκομείου 23 στρέμ. 96 κιλά 1 τόνος
ΑΘΗΝΑ 8 Μαΐου Δάσος   Καισαριανής 40 στρέμ. 350 κιλά 3,5 τόνοι
ΒΟΛΟΣ 15 Μαΐου Δάσος Γορίτσας 40 στρέμ. 600 κιλά 0,4 τόνος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Μαΐου Δάσος Σέιχ Σου 40 στρέμ. 1600 κιλά 3 τόνοι
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 29 Μαΐου Δάσος Νυμφαίας 15 στρέμ. 250 κιλά 1 τόνος

 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ειδικά τις αρμόδιες Αρχές για τα αποτελέσματα της δράσης και την επιτόπια παρατήρησή του στις περιοχές των καθαρισμών. Είναι σημαντικό οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν ενεργό ρόλο, ώστε στη συνέχεια του καλοκαιριού να διατηρηθούν τα ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ και να επιτευχθεί όπου χρειάζεται  με τη βοήθεια εθελοντών και πολιτών ο πληρέστερος καθαρισμός ακόμη μεγαλύτερων εκτάσεων στα περιαστικά δάση.

Σχετικά με κάποια «μόνιμα» ογκώδη απορρίμματα τα οποία εντόπισε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης,  θα παραδοθεί χάρτης εντοπισμού τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες των όμορων Δήμων, ώστε να πραγματοποιηθεί η άμεση απομάκρυνσή τους.

Στο πλαίσιο της δράσης ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καθώς αντιλαμβάνεται την ανάγκη καταγραφής θέσεων παράνομης απόθεσης απορριμμάτων, μπάζων και ογκωδών αντικειμένων στα περιαστικά δάση, παρακαλεί τους πολίτες να αναφέρουν οποιαδήποτε εστία σκουπιδιών παρατηρούν στα δάση (με τη συγκεκριμένη τους θέση) και να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες (όπως αυτοσχέδιες ψησταριές, εστίες φωτιάς κλπ).

econews

 

Σχόλια