ΧΥΤΥ Κερατέας: συμφωνία ΥΠΕΚΑ-Δήμου για νέα χωροθέτηση στις Φοβόλες

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αποδεκτή θα γίνει από το ΥΠΕΚΑ η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής για κατασκευή του ΧΥΤΥ Κερατέας στη θέση Φοβόλες, αντί του Οβριοκάστρου, σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr.

Η πρόταση που παραδόθηκε στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλο προβλέπει την κατασκευή ΧΥΤΥ και δύο εργοστασίων εργοστασίου επεξεργασίας 80.000 τόνων απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 20.000 τόνων λυματολάσπης και μονάδας κομποστοποίησης σε δημοτική έκταση 52 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως οι Φοβόλες βρίσκονται δίπλα στο χώρο της παλιάς ανεξέλεγκτης χωματερής της Κερατέας, έκτασης 30 στρεμμάτων.

Η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής θεωρείται ικανοποιητική τόσο ως προς την έκταση των 52 στρεμμάτων όσο και ως προς τη δυνατότητα επεξεργασίας των 80.000 τόνων.

Επίσης, είναι εφικτή η άμεση χωροθέτηση και έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του ΧΥΤΥ, ενώ οι παρόμοιες με εκείνες του Οβριοκάστρου προδιαγραφές της περιοχής δεν αναμένεται να προκαλέσουν πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως οι φορείς της περιοχής φέρονται να ζήτησαν την ανάληψη της διαχείρισης των εγκαταστάσεων.

econews

Σχόλια