Ορνιθολογική: εθελοντικός καθαρισμός στο Διβάρι

1
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα άδεια πλαστικά μπουκάλια με τα υγρά πανάκια καθαρισμού, τις χρησιμοποιημένες πάνες μωρών και τα σπασμένα καθίσματα παραλίας;

Ένα μεταλλικό ταψί με τα χρησιμοποιημένα χαρτιά τουαλέτας, τις πλαστικές σακούλες και τα άδεια πλαστικά ποτήρια του καφέ; Τα άδεια τενεκεδάκια αναψυκτικών με τα γυάλινα μπουκάλια και τις συσκευασίες Tetrapack; Σωστά! Είναι όλα σκουπίδια.

Σκουπίδια όμως που δεν βρέθηκαν σε κάποιον κάδο απορριμμάτων ή σε κάποια χωματερή αλλά συλλέχθηκαν από τους αμμόλοφους και μέσα από τους αιωνόβιους κέδρους (καλά κρυμμένα) της παραλία Διβάρι στην προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού που έγινε το Σάββατο στις 28 Μαΐου συλλέχθηκαν συνολικά 19 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Ο καθαρισμός, που οργανώθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συμμετοχή του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος,  εκτός από την περισυλλογή των σκουπιδιών, στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και της τοπικής κοινωνίας για ένα καθαρό περιβάλλον.

Στο τέλος του καθαρισμού όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες. Ευχή όλων: Να μην χρειαστούν ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες!

Πηγή Ορνιθολογική

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχή όλων αυτές οι πρωτοβουλίες να μη χρειάζονται… αλλά να μη σταματήσουν! Η συλλογική ανάληψη ευθύνης είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση! Μπράβο!

Comments are closed.