Εκδηλώσεις για το Περιβάλλον από το Δήμο Καλαμάτας

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

Αύριο Παρασκευή και ώρα 9 – 11 π.μ. θα γίνει καθαρισμός των ακτών σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειο SOS και με τη συμμετοχή παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, της Αεροπορίας και εθελοντών δημοτών.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστεί ο καθαρισμός των ακτών από το ΚΕΔΒ και παράλληλα ο δήμος θα καθαρίσει ευαίσθητα σημεία της πόλης.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6 έως 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία θα στηθεί περίπτερο του δήμου με όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης, όπου θα γίνεται ενημέρωση των δημοτών και παράλληλα θα υπάρχουν κοντέινερ για τη συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Επίσης από 10 π.μ. έως 12 μ. το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας θα οργανώσει περιβαλλοντικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον, για μαθητές σχολείων.

Την Τρίτη από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6 έως 9 μ.μ. θα συνεχιστεί η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και η ενημέρωση των δημοτών για τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Επίσης από 6 έως 8 μ.μ. το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας θα οργανώσει περιβαλλοντικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και το σεβασμό στο περιβάλλον, για γονείς και παιδιά.

Πηγή eleytheriaonline.gr

 

 

econews

Σχόλια