ΥΠΕΚΑ: Καθαρίζουμε τους βυθούς μας

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των δράσεων για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας αγκαλιάζει και διοργανώνει για πρώτη φορά μια αντίστοιχη δράση για τους καθαρισμούς των βυθών, επισημαίνοντας έτσι όχι μόνο τη σημασία της προστασίας τους, αλλά και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αυτοδυτών στη φύλαξη και προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντός μας.

Το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τις Σχολές Κατάδυσης όλης της χώρας δίνει ραντεβού για την καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 12:00 μμ στον Άλιμο, στην παραλία δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις του κέντρου «Φαντασία».

Το αστικό θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου επιλέχτηκε καθώς είναι επιβαρυμένο περιβαλλοντικά, είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με τραμ, ενώ αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανάπλασης αστικών θαλάσσιων μετώπων για την Αττική. Το έργο έχει ξεκινήσει πριν ένα χρόνο, με την κατεδάφιση του εγκαταλειμμένου κέντρου «Φαντασία». Τώρα εξελίσσονται σε αυτό οι εργασίες ανάπλασης για την άμεση απόδοση μιας ελεύθερης ποιοτικής παραλίας στους Αθηναίους.

 

econews

Σχόλια