Καθαρίζουμε δάση, παραλίες, πόλεις!

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δεκατρείς Περιφέρειες, 73 Δήμοι, 60 φορείς, προγραμματίζουν, μέχρι στιγμής, 106 δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, και με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Τουρισμού, αναδεικνύονται όλες τις δράσεις στην ιστοσελίδα http://cleanday.ypeka.gr

Μεταξύ άλλων,  θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στις παραλίες του Δήμου και στην Λίμνη Βόλβη στον Νομό Θεσσαλονίκης, καθαρισμός και αποψίλωση αλσών, περιαστικών δασών και χώρων πολιτισμού στα όρια της πόλης του Ρέθυμνου, καθαρισμός στην παραλία Αλυκές στη Μύλο, καθαρισμός στις παραλίες Αμμόγλωσσα, Ακτή Σκανδάρη και Λάμπη στην Κω, καθαρισμός της παραλίας Καλάμια στην Κόρινθο, καθαρισμός του Πλατανόδασους Μεξιατών στο Δήμο Λαμιέων, καθαρισμός του πάρκου του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στην πόλη της Κοζάνης με συμμετοχή των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους, το δασάκι και τις παιδικές χαρές στο Δήμο Ορεστίδος, καθαρισμός της πόλης των Ιωαννίνων και της παραλίμνιας περιοχής, καθαρισμός και δενδροφύτευση σε δημόσια αναδασωτέα έκταση στην περιοχή Κανάκια της Λίμνης Πλαστήρα του Δήμου Μουζακίου, καθαρισμός της παραλίας ΕΟΤ έως το Κρυονέρι στη Ζάκυνθο, καθαρισμός του Υμηττού στην περιοχή πίσω από το Δημόκριτο, καθαρισμός στην περιοχή Μετόχι της Πάρνηθας, καθαρισμός στη Λ. Σχιστού και στους δασικούς δρόμους που ανεβαίνουν στο Όρος Αιγάλεω, παρόδιος καθαρισμός της Λ. Αθηνών (μέχρι και 10 μ μέσα) από το ύψος του ΨΝΑ και προς την κατεύθυνση της Κορίνθου, καθαρισμός της παραθαλάσσιας περιοχής του Σχινιά, καθαρισμός στο Άλσος Συγγρού, καθαρισμός και αποψίλωση του Πάρκου Τρίτση στη θέση Πύργος Βασσιλίσης, καθαρισμός των σημάτων του ΚΟΚ και των σημάτων στις στάσεις των μέσων του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής, αντικατάσταση φωτισμού στην οδό Κεραμικού από το Δήμο Αθηναίων.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων, όπως μπροστά από το Λευκό Πύργο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν από το πρωί να ενημερώνονται για τους φυσικούς θησαυρούς της Κεντρικής Μακεδονίας, να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, να ενημερωθούν για δράσεις ανακύκλωσης και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το απόγευμα θα ακολουθήσει το Green Party 2011, ενός νέου οικολογικού θεσμού που δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.Θα πραγματοποιηθούν 36 εικαστικές παρεμβάσεις στην πρόσοψη του κτηρίου της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά στις Σέρρες.

Συνολικά ο αριθμός των δράσεων ανά περιφέρεια είναι ο ακόλουθος:

* Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 4
* Αττική: 40
* Βόρειο Αιγαίο: 6
* Δυτική Ελλάδα: 7
* Δυτική Μακεδονία: 10
* Ήπειρος: 2
* Θεσσαλία: 10
* Ιόνια Νησιά: 2
* Κεντρική Μακεδονία: 8
* Κρήτη: 4
* Νότιο Αιγαίο: 7
* Πελοπόννησος: 4
* Στερεά Ελλάδα: 3

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Κυριακή 5 Ιουνίου, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας – ομάδες πολιτών, οικογένειες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες- στέλνουμε ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον. Υποστηρίζουμε και αναδεικνύουμε κάθε πρωτοβουλία στην ιστοσελίδα http://cleanday.ypeka.gr

* δείτε τι συμβαίνει στην περιοχή σας
* ανεβάστε τις δράσεις σας
* διαδώστε την πρωτοβουλία σας και
* μάθετε πως μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέρος της γιορτής.

econews

Σχόλια