ΟΤΕ: βράβευση των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η λειτουργία του ΑΡΧΕΛΩΝ, του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, εδώ και 28 χρόνια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εθελοντές του, που προσφέρουν ακούραστα κάθε χρόνο τις υπηρεσίες τους για έναν κοινό σκοπό. Αυτός ο σκοπός συνδέει κουλτούρες και πολιτισμούς και όλοι μαζί μπορούν και έχουν κάνει την «αλλαγή». Πεντακόσιοι περίπου εθελοντές, απ’ όλο τον κόσμο, στελεχώνουν κάθε χρόνο τους Ερευνητικούς Σταθμούς Πεδίου σε Ζάκυνθο, Κυπαρισσία, Κορώνη, Γύθειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσαρά και Κέντρο Διάσωσης στην Γλυφάδα

Στις 26 Μαΐου, στα πλαίσια του 36ου Συνεδρίου Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ που, έγινε στην Ζάκυνθο, αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ για τη συμβολή του στην προστασία της Caretta caretta και την συμβολή του στον εθελοντισμό. Την τιμητική αυτή βράβευση παρέλαβε η Συντονίστρια του Προγράμματος Ζακύνθου, Σμαρώ Τουλιάτου.

Το Συνέδριο που κάθε χρόνο διεξάγεται σε διαφορετική πόλη, έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο νησί της Ζακύνθου και είχε θέμα «Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός».

«Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού, είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου», δήλωσε η κ.  Χριστίνα Νικολέτου, γραμματέας της Πολιτιστικής Ένωσης του ΟΤΕ.

Σε μια πολύ θερμή τελετή, πλαισιωμένη με ζακυνθινή μουσική, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων βραβεύτηκαν επίσης ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Τώνης Λυκούρεσης, η πρόεδρος των «Special Olympics», κ. Δεσποτοπούλου, ο ζακυνθινός παραολυμπιονίκη αθλητής, Αριστοτέλης Μαρίνος, ο Γεράσιμος Γυφτάκης από την Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτου Ανάγκης Ζακύνθου, οι καθηγητές, Γιάννης Κοπανάς και Γιώργος Αντωνόπουλος για τη συνεισφορά τους στη σεισμολογία, καθώς και έναν εργαζόμενος του ΟΤΕ από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα διάσωσης που πήγε στην Αϊτή.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά την Πολιτιστική Ένωση Εργαζομένων ΟΤΕ για την τιμή που του αποδόθηκε, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα από το 1983 και έχουν συμβάλλει ο καθένας με το δικό του τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση του εθελοντισμού στη χώρα μας.

econews

Σχόλια