Φωτοβολταϊκά: στον Ασπρόπυργο ο μεγαλύτερος σταθμός με συστήματα Solyndra

0
39

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα από τα τρία Φ/Β έργα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Hermes, η επιχειρηματική μονάδα Φωτοβολταϊκών του Ομίλου Γιαννίδη, είναι και ο μεγαλύτερος Φ/Β Σταθμός που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα με το καινοτόμο Φ/Β σύστημα Solyndra.

Η Hermes υλοποιεί το συγκεκριμένο Φ/Β Σταθμό δυναμικότητας 190 kWp στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο επί οροφών συνολικού εμβαδού 4.400 τ.μ, ενώ επί οροφών πελατών της έχει αναλάβει turn key έργα εγκατεστημένης ισχύος 66 kWp σε αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού στο Αιγάλεω και 57 kWp σε βιομηχανία ορυκτών στην Κορινθία.

«Μέσω της επένδυσης επί των ιδίων κτιρίων μας αποδεικνύουμε έμπρακτα την ισχυρή δέσμευσή μας στην καινοτόμο τεχνολογία της Solyndra τόσο ως επενδυτές όσο και ως έμπιστοι EPC Contractors επιλογής, εξειδικευμένοι στη βέλτιστη διαχείρηση σύνθετων θεμάτων των κτιρίων και των οροφών τους και σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία αξίας» δήλωσε ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του Ομίλου κος Αρμόδιος Γιαννίδης.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Solyndra

Tα φωτοβολταϊκά τύπου solyndra το τελευταίο διάστημα κερδίζουν έδαφος έναντι των συμβατικών πάνελ. Αυτό συμβαίνει γιατί το κυλινδρικό σχήμα τους τα καθιστά ικανά να τοποθετούνται πολύ κοντά μεταξύ τους και σε επίπεδη διάταξη. Ως εκ τούτου, ο χώρος εγκατάστασης μειώνεται. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι το σχήμα τους αυξάνει τη φυσική ροή του αέρα μεταξύ των πάνελς, με αποτέλεσμα να ψύχονται καλύτερα και να λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Hermes

Με σύμμαχο την 80ετή πείρα της σε θέματα στεγάνωσης & μόνωσης κτιρίων, η Hermes προωθεί το καινοτόμο Φ/Β σύστημα οροφών κτιρίων Solyndra προσφέροντας την εκπόνηση της τεχνικοοικονομικής μελέτης, την προμήθεια του εξοπλισμού, την κατασκευή του έργου καθώς επίσης και ολοκληρωμένες after-sales υπηρεσίες αναφορικά με την παρακολούθηση της λειτουργίας του έργου και τη συντήρησή του (turn-key solution) στο πλαίσιο μιας αποδοτικής αλλά και απόλυτα λειτουργικής οροφής η οποία περιλαμβάνει τη βέλτιστη παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, στεγάνωση, θερμομόνωση, μηδαμινή επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού, καλαισθησία, ασφάλεια, χαμηλό κόστος συντήρησης.

econews

Σχόλια