Οι Atenistas μεταμορφώνουν παιδική χαρά στα Κ. Πατήσια

0
89

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Οι  Atenistas «μεταμόρφωσαν» μια εγκαταλειμμένη έκταση στα Κάτω Πατήσια σε μια μικρή «όαση» για την πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή.

Ένα μεγάλο τετράγωνο οικόπεδο ανάμεσα στις πολυκατοικίες με 2 γήπεδα μπάσκετ, μερικά παλιά παιχνίδια παιδικής χαράς, περιτριγυρισμένο από φαρδιά αλλά απεριποίητα παρτέρια, μέσα σε μια ημέρα άλλαξε μορφή.

Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν δεκάδες Αθηναίοι και μετά από 6 ώρες δουλειάς, άλλαξαν την εικόνα της παλιάς παιδικής χάρας.

Έβαψαν όλα τα παιχνίδια της παιδικής χαράς και όλα τα παγκάκια, φύτευσαν πάνω από 100 δέντρα και φυτά, διαμορφώθηκαν παρτέρια με λουλούδια και τέλος στρώθηκε στα σημεία παχύ στρώμα γρασίδι!

Η μεταμόρφωση αυτή της πλατείας είναι συλλογικό έργο των πολλών Αθηναίων που θέλησαν να συνεισφέρουν εμπράκτως στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε αυτήν την γειτονιά της πόλης.

Οι Atenistas ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα το κατάστημα Praktiker που δώρισε όλα τα υλικά και εργαλεία της δράσης, τους «Κηπουρούς του Mega» Σ. Βρεττό, Γ. Παναγιωτόπουλο, Μ. Τσόκα που έκαναν το φυτευτικό σχεδιασμό, τοποθέτησαν το γρασίδι και μέσω αυτών εξασφαλίστηκε η δωρεά του χλοοτάπητα από την εταιρία Hellasod, το φυτώριο του Δήμου για τα 100+ φυτά και τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης για τις παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης που ετοίμασε για τους μικρούς Αθηναίους.

 

 

Πηγή atenistas

 

econews

Σχόλια