Υδροναύτες: υποβρύχιοι καθαρισμοί σε Λαύριο και Σύρο στις 12 Ιουνίου

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H MKO Υδροναύτες, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011, διοργανώνει τρείς παράλληλες δράσεις εθελοντικών υποβρυχίων καθαρισμών, στον Γαλησσά Σύρου, στον Φοίνικα Σύρου και στον Πάνορμο Λαυρεωτικής.

Οι παράλληλες αυτές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Εκστρατείας Εθελοντικών Υποβρυχίων Καθαρισμών «Φωνή Βυθού» της ΜΚΟ Υδροναύτες που έχει στόχο να αποδείξει πως η ανάγκη για έμπρακτη προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο και πάντοτε επίκαιρο, ακόμα και στις εποχές που διανύουμε, με τα όσα προβλήματα μαστίζουν την χώρα μας.

Εθελοντικές δράσεις στις περιοχές Φοίνικα και Γαλησσά της Σύρου

H MKO Υδροναύτες, σε συνεργασία τον Δήμο Ερμούπολης Σύρου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γαλησσά, το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το Ναυτικό Όμιλο Γαλησσά και  την υποστήριξη της ΗΕLMEPA διοργανώνουν παράλληλες εθελοντικές δράσεις στις περιοχές του Γαλησσά και του Φοίνικα, την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011.
Οι εθελοντές του Τμήματος Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ Υδροναύτες, ταξιδεύουν στην Σύρο και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τοπικούς φορείς και εθελοντές αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη τους για την Θάλασσα.

Οι συγκεντρώσεις των εθελοντών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 10.00 στις περιοχές του Φοίνικα και του Γαλησσά, όπου θα γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο δράσης, τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και για τις ομάδες εργασίας που θα συνεργαστούν με τους εθελοντές επιφανείας.
Υποβρύχιος καθαρισμός στον Πάνορμο (Πούντα Ζέζα) Λαυρεωτικής.

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος Πανόρμου Λαυρίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., το δήμο Λαυρίου και τη Μ.Κ.Ο. Υδροναύτες πραγματοποιεί γενικό καθαρισμό της περιοχής Πανόρμου- Πούντα Ζέζας.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και από την ώρα 10.00-13.00 οι Υδροναύτες  ξεκινούν την προσπάθειά τους στην παραλία της Πούντα Ζέζας μπροστά από την είσοδο της κατασκήνωσης «Το Ξέγνοιαστο Μελίσσι». Στόχος είναι η απομάκρυνση κάθε πλαστικού ή ξένου αντικειμένου από τον βυθό του κόλπου της Πούντα Ζέζας, καθώς και ο καθαρισμός της παραλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υδροναυτών, στην διεύθυνση www.ydronaftes.gr, ή στο τηλέφωνο της οργάνωσης : +306978727383

econews

Σχόλια