Φωτοβολταϊκά: τρία πάρκα ισχύος 1323kWp από την Conergy

0
53

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παρά το κλίμα επενδυτικής νηνεμίας που εξακολουθεί να επικρατεί στην Ελλάδα, η Conergy συνεχίζει μεθοδικά τη δραστηριότητά της ενισχύοντας την ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών. Η εταιρεία ανέλαβε ένα ακόμη turn key project, που αφορά στην υλοποίηση τριών φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1323,2kWp, για λογαριασμό της εταιρείας «Εναλλακτική Ενέργεια Α.Ε.».

Το πρώτο έργο βρίσκεται στη θέση «Μεσούνη» του Δήμου Κομοτινής, είναι συνολικής ισχύος 448,2kWp και θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 225 πολυκρυσταλλικού πυριτίου και μετατροπείς Conergy IPG 15T.

Πρόκειται για μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που αναμένεται να παράγει 614.482,2 kWh ανά έτος.

Η δεύτερη εγκατάσταση συνολικής ισχύος 381,8 kWp, θα υλοποιηθεί στη θέση «Παραδημή» του Δήμου Κομοτηνής και θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PM 230 πολυκρυσταλλικού πυριτίου, μετατροπείς Conergy IPG 15T και θα παράγει 506.266,8 kWh ανά έτος.

Το τρίτο φωτοβολταϊκό πάρκο, συνολικής ισχύος 493,2 kWp θα υλοποιηθεί στη θέση «Αιδίνιο» του Δήμου Ν. Αγχιάλου στο Ν. Μαγνησίας και θα περιλαμβάνει επίσης premium φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus 225P & μετατροπείς IPG 15T. Το σύστημα αναμένεται να παράγει 666.806,4 kWh ανά έτος.

Από την πλευρά του, ο εμπορικός διευθυντής της Conergy Ελλάδος, κ. Τάσος Σταματέλλος, ανέφερε: « Μετά την ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα, τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν την έναρξη μιας νέας σειράς μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων που η Conergy έχει αναλάβει να υλοποιήσει.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάει σήμερα η χώρα μας αποδεικνύουμε ότι υπάρχουν τρόποι να συμβάλλουμε στην πράσινη ανάπτυξη και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος. Η παραγωγή ενέργειας από τα έργα αυτά είναι εξασφαλισμένη, καθώς εκτός από τις φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy, απαράμιλλης ποιότητας και τεχνολογίας, χρησιμοποιούνται και οι νέας γενιάς τριφασικοί μετατροπείς στοιχειοσειράς Conergy, οι οποίοι έχουν έναν από τους μεγαλύτερους συντελεστές απόδοσης στην αγορά. Όλα τα παραπάνω συνάδουν στο γεγονός ότι η Conergy μπορεί να προσφέρει εγγυημένα έσοδα για την επένδυση για μια δεκαετία».

econews

 

Σχόλια