Εγκαίνια Εβδομάδας Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού από το Δήμο Αθηναίων

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Την έναρξη της εβδομάδας Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο ανθοκομικής έκθεσης στην πλατεία Κοτζιά κήρυξαν το Σάββατο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πράσινου, Άγγελος Αντωνόπουλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ανδρέας Βαρελάς και η πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ), Παναγιώτα Ψαράκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Ota.gr, ο Δήμος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, και ιδιαίτερα τους μαθητές, με ταυτόχρονες εκδηλώσεις και εθελοντική συμμετοχή και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες για μια πόλη με περισσότερο πράσινο, πιο φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Με σημείο αναφοράς την πλατεία Κοτζιά, και με ταυτόχρονες εκδηλώσεις και εθελοντική συμμετοχή και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, ο Δήμος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και ιδιαίτερα τους μαθητές, προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει περισσότερο πράσινο και να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Περιβάλλοντος στην πλατεία Κοτζιά, θα υπάρχει και περίπτερο της υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Στο περίπτερο ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα σχετικά με την προστασία των κατοικίδιων ζώων και των αδέσποτων. Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας θα υπάρχει η δυνατότητα υιοθεσίας μικρού αριθμού αδέσποτων κουταβιών που θα υπάρχουν στο χώρο.

 

econews

Σχόλια